Nemáte s kým pokecat? Zkuste chatbot ;)

Blog Nástroje pro výuku On-line

„Kdyby na Marsu byl život a pozorovali nás, tak by byli ohromeni, že jsme tak dlouho přežili.

— Noam Chomsky

Nedávno jsem dostal „za úkol“ připravit aktivity na angličtinu. I když nejsem angličtinář, vždy se podobných věcí rád chytím, protože mám rád změnu.

Nejdříve mi nabíhaly všechny ty Kahooty!, Quizzizy, únikovky apod. Nic proti, mám je rád, ale pak mně ukázal náš sedmák (slyšel o ni od nějakého jeho YouTubera) aplikaci Akinator. A mě fakt zaujala. Jde o chatbot, který vyhledává nějakou celebritu, zvíře nebo objekt.

Úvodní strana

Akinátor mi přijde jako prima změna a zpestření. Na jeho otázky odpovídáte ano, ne, nevím, pravděpodobné, nepravděpodobné… Abyste odpověděli správně a vyhledali tak hledané jméno či slovo co nejrychleji, musíte samozřejmě alespoň tušit, na co se Vás Akinátor ptá. Tzn. bezva opáčko ájiny pro naše školáky 🙂 Vše je podbarveno prima grafikou i s emocemi samotného Akinátora.

A odtud už byl jen kousek k dalším chatbotům. Je jich dnes už poměrně velké množství a není na škodu žákům zmínit, že i např. v chatu na stránkách nejrůznějších e-shopů, si povídají pravděpodobně (alespoň v úvodu konverzace) s botem.

Můj oblíbený, a pravda už trochu letitý (používali jsme někdy v roce 2012 tuším), je Chomsky. Sice už opravdu starší pán, ale pořád si s ním máte o čem povídat.

Použitelné jsou např. také:

Budu rád, pokud mi v komentářích napíšete odkazy na chatboty, které používáte Vy.

2 thoughts on “Nemáte s kým pokecat? Zkuste chatbot ;)

  1. Ano pane uciteli, vim, ze se to nedela. Taky jsem to nedelal ja, nemel jsem to zapotrebi, po mne se ten kantor nevozil, nemel duvod. U jinych duvod mel, ale proste to prehnal. Defakto kazdy kantor resi zlobilky zkousenim a myslim, ze je to i v poradku. Nesmi se to ale prehanet. Kdyz to prezenete, muzete cekat adekvatni reakci. Ten student se nema jak jinak branit a toto ekonomicke reseni je velice ucinne. Presto se u nas na skole vyuzilo co vim pouze u toho jedineho ucitele, prestoze ostatni taky zkouseli. Jenze to neprehaneli, takze nebylo potreba nic resit. Pozor pane uciteli, pokud takto zkousite tez – nikdy nevite, kdo z vasich zaku cte tuto diskuzi a prave dostal napad, jak vam poskadlit penezenku 🙂

    1. Díky za komentář… Ne ne, já nezkouším. Mám s tím špatnou vlastní zkušenost a když jsem to většinou věděl, nebyl jsem v tu chvíli schopný dostat ze sebe jedinou souvislou smysluplnou větu.

Comments are closed.