Clubhouse a ANDROID? Ano!!!

Ze života učitele...

Clubhouse, který nyní hýbe světem byl zatím Androidistům upírán. V jednom z rozhovorů právě na této sociální síti jeden ze spoluzakladatelů prozradil, že je pro firmu nyní platforma Android hlavní prioritou.

Ale nemusíme čekat!!! Oficiálně je stále jen pro uživatele „ajfounů“, ale pokud se chcete pustit do experimentu, tak v Obchodě Play se nachází Android aplikace Klubovna: Klient pro Clubhouse audio chat terá je dílem českého vývojářského týmu. Dejte vědět, jak se Vám s aplikací pracuje…

Co to je Clubhouse?

Clubhouse je sociální sítí, která je na světě už pár měsíců. Funguje pouze na principu sdílení mluveného slova v rámci konkrétních místností. Uživatelé se připojují do místností s určitou tématikou, která je zajímá a společně komunikují. Všichni, kteří se v místnosti nachází, jsou rozdělení do dvou skupin – publikum a „řečníky“. Ve skupině publika se nachází uživatelé, kteří mohou pouze poslouchat, mohou se však přihlásit o slovo a zapojit se do konverzace.

Nová místnost…

Novou místnost může založit kdokoliv z uživatelů. Stačí na domovské obrazovce klepnout na Start a room, zvolit si typ místnosti a téma, o kterém chcete mluvit. Po vytvoření místnosti do ní můžete uživatele pozvat, popřípadě se jim místnost může zobrazit na hlavní stránce (podle jejich zájmů). Po připojení se ocitnete přímo uprostřed konverzace. Clubhouse běží i na pozadí. To znamená, že se můžete při poslechu přesunout do jiné aplikace, anebo můžete zařízení zamknout a poslouchat třeba ve sluchátkách. Veškeré místnosti, které se v Clubhouse vytvoří, jsou pouze dočasné – pokud se z nich uživatelé odpojí, tak zaniknou. Nelze je pak ani vyhledat. Konkrétně lze vyhledat pouze uživatele, společně s tzv. kluby, které mohou vytvářet, kteří pravidelně vytváří své místnosti se stejným názvem.

A jak začít?

Abyste mohli aplikaci začít využívat, je nutné obdržet od již registrovaného uživatele pozvánku. Registrace je následně velmi jednoduchá a rychlá. Na Vaše telefonní číslo Vám dorazí SMS s odkazem. Po kliknutí zadáte ověřovací kód a to je vše 😉

Osobně vyzkoušeno s Jardou Maškem a zdá se, že vše funguje tak jak má!

Tak fofrem do Obchodu play, ať nic nezmeškáte 😉